Energibesparing

ABC Rör hjälper dig med kostnadseffektiva energibesparingar som sänker dina driftkostnader.

Vill du använda mindre el?

 

ABC RÖR analyserar din energianvändning för att kunna genomföra energibesparing. 

KONTAKTA OSS

 

08 – 92 92 00

Energibesparing

 

En fastighet kan göra stora energibesparingar med små investeringar som betalar sig på kort tid.

Även om det skulle ta något eller några år innan investeringen börjar generera vinst leder det till viktiga besparingar på miljön och minskade utsläpp av växthusgaser som koldioxid, vår tids kanske största utmaning. Energibesparing kan göras inom vatten, värme, kyla, solvärme och var de största besparingarna kan göras är ofta överraskande.

 

Låt oss analysera möjligheterna att sänka era energikostnader! Vi utför projektering, installation, service och reparationer inom Storstockholm, Uppsala och Södertälje.

 

Varmt välkommen att kontakta oss på ABC Rör så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!

08 - 92 92 00
energibesparingar

Energigenomgång

 

En energigenomgång kan göras för bostadsrättsföreningar, lagerlokaler, kontorshus, villor med mera. Det man söker svar på i en energigenomgång är bland annat följande frågor:

 

  • Hur ser er nuvarande energianvändning ut idag, vad har ni för apparater som drar el, vad har ni för värmesystem etcetera?
  • Hur mycket kwh använder ni per år och vad är det som drar dessa kwh?

 

Innan du kan börja med energibesparing behöver du veta vilka som är dina energibovar. Har du ett värmesystem som drar mycket el eller kanske kan du bara optimera ditt nuvarande värmesystem för att spara energi och pengar.

 

Alla fastigheter ser olika ut och en del sparar mycket energi på att byta ut nuvarande elprodukter eller värmesystem medan andra kan spara pengar genom att ändra sina elvanor.

Det är viktigt att se över hur bra huset är på att isolera och behålla värmen innan man utvärderar vilket värmesystem som passar bäst. Exempelvis kan det göra mycket att byta ut fönster och dörrar till de som isolerar bättre. Det är en lösning som kan spara en hel del energi.

Vi kan ge er hjälp och tips för att hitta det bästa sätter för er som gör att ni kan sänka er energiförbrukning och spara pengar på kort eller lång sikt. Då vi även har kunskap och behörighet som krävs kan vi samtidigt utföra de förändringar ni önskar genomföra.

pumpar

Byta ut direktverkande el

 

Den största energibesparing man kan göra är att byta ut direktverkande el mot alternativ som drar mindre energi. Vilket system som ger dig bäst energibesparing beror på ditt hus förutsättningar och var ni bor någonstans.

Du kan välja mellan exempelvis frånluftvärmepump, luft-luft värmepump, bergvärmepump med mera. Läs mer om olika värmesystem och vad varje system innebär. Vi på ABC rör kan hjälpa er att se över ert energibehov och se vad som skulle ge er mest energibesparing. Därefter kan vi även utföra installation av ert nya system om ni väljer att byta.

Termostat

Byte av radiatorer

 

Alla som har direktverkande el kanske inte har möjlighet att byta ut hela värmesystemet. Man kan däremot göra en energibesparing genom att byta ut termostater och byta till ett centralt styrsystem för sina elradiatorer. Beroende på hur gamla ens elelement är kan det även finnas energibesparing om man byter ut dem mot modernare.

Solvärme

Installera solceller

 

Att installera solceller kan ge dig den energi du behöver under de ljusa månaderna och ofta även ett överskott. Det överskott som dina solceller genererar kan du sedan sälja vidare. Du kommer däremot ha ett behov av annan uppvärmning under de mörka månaderna på vintern då inte solcellerna kan generera så mycket energi.

Vilket system du väljer som komplement till dina solceller inverkar på hur mycket du kan spara genom att minska dina energikostnader.

byta ut gasspis

Hushålls el

 

De flesta hushållsmaskiner, såsom diskmaskin, tvättmaskin, kylskåp med mera är energisnåla och drar inte så mycket el som man kan tro. Har du däremot mycket gamla maskiner så kan det ge en energibesparing genom att byta ut dessa mot nyare.

Belysning

 

Hur mycket sparar man på att släcka alla lampor? Vad kostar det att ha en lampa tänd hela tiden? Vad kostar utebelysning? Ja det är vanliga frågor vi får när det kommer till energibesparing. Även om värme ger den enskilt största energibesparingen så finns det en del sätt att sänka sin användning av energi genom att välja rätt belysning och därigenom spara pengar.

Genom att välja ledlampor så får du ca 80-90% lägre energiförbrukning och de har dessutom en längre livstid än en vanlig glödlampa.

08 - 92 92 00
led lampor

Snabba sätt att spara energi

 

Värme – Som vi nämnt är värme den största energiboven. Så ett tips är att sänka värmen en grad kan ge en energibesparning på ca 5 procent.

 

Täta – Då värme är det som drar mest el i hemmet är det även viktigt att se till att värmen inte försvinner ut. Se därför till att täta alla fönster och dörrar så att värmen stannar kvar i ditt hus. Det kan räcka med att byta ut tätningslisterna.

 

Element – Har ni element se till att inte ställa möbler eller annat för nära så att de inte kan sprida värmen ordentligt.

 

Lampor – Byt ut till LED-lampor och släck lampan när du inte är i rummet.

 

Diskmaskin – Det är faktiskt mer energisnålt att diska i diskmaskin än att diska för hand. Brukar du skölja disken innan – sluta med det.

 

Tvättmaskin – Fyll tvättmaskinen och tvätta inte på högre grader än du behöver.

 

Torka kläder – häng upp kläderna istället för att använda dig av torktumlare.

 

Standby – stäng av elektronik istället för att ha dem på standby.

 

Rätt temperatur i kyl och frys – Kylen bör ligga på 4 grader och frysen på -18 grader.

 

Frysen – har du inte en frys med självavfrostning så se till att göra det regelbundet. Isen som bildas i frysen för att energiförbrukning ökar. Det är även viktigt att se till att frysen är dammfri.

 

Snabbduscha – duscha inte långduschar. Ju kortare dusch desto mindre energiförbrukning och vattenåtgång.

Kontakta oss

 

Önskar ni en offert för ett jobb? Är ni osäkra på om vi kan hjälpa er med det ni önskar få gjort? Då är ni välkomna att kontakta oss.

Ring oss: 08 – 92 92 00

 

Maila oss: info@abc-ror.se

Väderfenomen (44)

Vi utför arbeten i Stockholmsområdet. Bland annat på följande platser: Danderyd  Täby  Vallentuna  Märsta  Åkersberga