Gas

ABC Rör har många års erfarenhet av arbete med gasvärme och naturgasanläggningar.

ABC-Rör är gasinstallatören i Stockholm som monterar, installerar, servar och besiktigar.

 

Hör av dig till oss på så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!

 

Tel: 08-92 92 00 Mail: info@abc-ror.se

 

ABC Rör har många års erfarenhet av arbete med gasvärme och naturgasanläggningar. Våra auktoriserade medarbetare klarar alla former av gasarbete där vi gör servicearbeten, nyinstallationer samt byter ut äldre anläggningar. Varmt välkommen att höra av dig till oss på ABC Rör så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!

Vilka är vi

Vi på ABC Rör förvaltar den kunskap och de färdigheter som krävs för att utföra professionella gasinstallation i Stockholm. Med många års Erfarenhet i branschen och vår breda expertis uppdaterar vi kontinuerligt vår utrustning för att vi ska kunna säkerställa att leverera det som önskas till dig som kund.

 

Vi utför gas och gasol arbeten i Stockholm till kommunala företag, fastighetsbolag, privatpersoner, restauranger och andra verksamheter som behöver vår expertis. ABC Rör är certifierade och godkända att utföra installationer av gas och gasol i hela Stockholm.

 

Gasinstallationer vi utför i Stockholm:

 • Hushållsspisar
 • Restaurangspisar
 • Infravärme för stadsgas
 • Gaspannor
 • Läcksökning
 • Besiktning av gasrör
 • Plombering av gasledningar.

Hur arbetar ABC Rör i Stockholm

Vi kartlägger noggrant varje uppdrag vi skickas på och tar med den utrustning som är nödvändig för det specifika ändamålet. Därför har vi en stor bas av återkommande kunder. Alla våra uppdrag är unika. De är specifikt utformade för varje enskilt ärende och vi erbjuder skräddarsydda lösningar för alla våra kunder.

Vanliga Arbeten

Gasinstallation av Hushållsspis

Det börjar bli allt vanligare att privatpersoner i Stockholm återinstallerar gasspisar i sina hem. Vare sig det är påkoppling av befintligt gas eller en helt ny installation hjälper vi på ABC Rör dig till att få en godkänd installation.

 

Vi hjälper dig självklart också med borttagning av befintlig gas. Vi tar ner din gasklocka, tar bort befintliga rör och pluggar igen de gamla ledningarna. Vi kontaktar kommunen och meddelar att gasen är borttagen av certifierade personer.

Installation av restaurangkök

De flesta restauranger använder gas eller gasol i sin köksanläggning. För att få använda vitvaror som är anpassade för gas i dessa verksamheter måste tillstånd sökas innan en installation kan påbörjas.

 

Slutligen skickar vi på ABC Rör en certifierad installatör som utför jobbet efter de stadgar och regler som krävs för att du ska få en godkänd anläggning.

 

Ring oss idag för en gratis konsultation. Vi hjälper dig med tillståndsansökningar och planerar därefter gasinstallation och montering i din verksamhet.

Borttagning av befintlig gas

Vi på ABC Rör utför alla typer av gasarbeten i Stockholm. Vi tar även bort befintlig gas när nya anläggningar ska installeras. ABC Rör utför borttagning av gasspisar, gasklockor, gaspannor, gasbrännare, gasledningar och proppning.

 

Som certifierade gasinstallatörer med besiktningsbehörighet erbjuder vi en garanti för att din borttagna anläggning följer alla hänvisningar för att vara godkänt utförd. Även om gasanläggningen är ur bruk måste en behörig installatör ta bort systemet.

 

Vi på ABC Rör har den kompetens som krävs. Kontakta oss idag för borttagning av din anläggning.

Vanliga frågor

Vilken gastyp har jag?

I Stockholm finns två typer av gas. Stadsgas (ZST) samt biogas (ZFO). Du får reda på vilken typ av gas du har genom att titta på den faktura du fått från Stockholm Gas AB där förkortningen nämns.

Fungerar min gas även om elen går?

Din gas kommer alltid att fungera även om elen går. Dock har vissa gasspisar en elektrisk anordning för tändning. Använd då en tändsticka eller tändare om du behöver tända din spis eller häll när elen har gått.

Vad gör jag om jag tror det luktar gas?

 • Använd inte öppen eld i närheten och undvik allt som ger glöd och gnistor.
 • Stäng av huvudkranen till gasen. I hushållet sitter den i närheten av spisen.
 • Använd inga strömbrytare. • Vädra
 • Känner du kraftig gaslukt kontaktar du oss på ABC Rör omgående.

Här nedanför få du se lite hur det kan se ut när vi är ute på plats.