Gasinstallatör

ABC Rör har många års erfarenhet av arbete med gasvärme och naturgasanläggningar.

Letar du en gasinstallatör?

 

ABC-Rör är gasinstallatören i Stockholm som monterar, installerar, ger service och besiktigar.

KONTAKTA OSS

 

08 – 92 92 00

Gasinstallatör Stockholm

 

ABC Rör har lång erfarenhet av arbete med gasvärme och naturgasanläggningar. Våra auktoriserade gasinstallatörer klarar alla former av gasarbete där vi gör servicearbeten, nyinstallationer samt byter ut äldre anläggningar.

Varmt välkommen att höra av dig till oss på ABC Rör så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!

08 - 92 92 00
gas

Auktoriserad gasinstallatör Stockholm

 

Vi kartlägger noggrant varje uppdrag vi skickas på och tar med den utrustning som är nödvändig för det specifika ändamålet. Det kommer alltid en auktoriserad gasinstallatör till alla arbeten . Därför har vi en stor bas av återkommande kunder. Alla våra uppdrag är unika. De är specifikt utformade för varje enskilt ärende och vi erbjuder skräddarsydda lösningar för alla våra kunder.

Gasinstallationer vi utför i Stockholm

 – av auktoriserade gasinstallatörer

 

Vi på ABC Rör skickar alltid en auktoriserad gasinstallatör som utför jobbet efter de stadgar och regler som krävs för att du ska få en godkänd anläggning. Förutom installationer kan vi även hjälpa till med service och underhåll.

Kontakta oss idag för en gratis konsultation. Vi hjälper dig med tillståndsansökningar och planerar därefter gasinstallation och montering i din verksamhet. Här nedan kan ni läsa mer om arbeten och tjänster som vi utför.

gasspis

Gasinstallation av Hushållsspis

 

Det börjar bli allt vanligare att privatpersoner i Stockholm återinstallerar gasspisar i sina hem. Vare sig det är påkoppling av befintligt gasinstallation eller en helt ny installation hjälper en auktoriserad gasinstallatör från oss dig att få arbetet gjort enligt gällande lagar och regler.

Vi hjälper dig självklart också med borttagning av befintlig gas. Vi tar ner din gasklocka, tar bort befintliga rör och pluggar igen de gamla ledningarna. Vi kontaktar kommunen och meddelar att gasen är borttagen av certifierade gastinstallatörer.

gas

Installation av restaurangkök

 

De flesta restauranger använder gas eller gasol i sin köksanläggning. För att få använda vitvaror som är anpassade för gas i dessa verksamheter måste tillstånd sökas innan en installation kan påbörjas.

 

Även här är det viktigt att alla arbeten utförs av en auktoriserad gasinstallatör för att få allt godkänt hos kommunen.

infravärme

Infravärme för stadsgas

 

Många restauranger väljer att installera infravärme på sin uteservering. Med infravärme förlängs säsongen då gästerna kan sitta utomhus. Istället för att använda dig av gasoltuber i er infravärme kan ni använda stadsgas. Det blir mycket enklare då ni slipper byten av gasoltuber.

gaspanna

Gaspannor

 

I en gaspanna värms kallt vatten tills det blir varmt och ångas. Sedan sprids denna ånga genom huset i ledningsrör. För att värma vattnet används antingen naturgas eller stadsgas.

 

Det är viktigt att tänka på att ha en god ventilation om du installerar en gaspanna.

läcksökning gas

Läcksökning

 

Misstänker ni att ni har en gasläcka? Då kan våra gasinstallatörer komma till er och göra en läcksökning där vi hittar läckan och sedan åtgärdar den. Känner man kraftig gaslukt är det viktigt att man snabbt hittar läckan och täpper till den.

gasledning

Besiktning av gasrör

 

För att förekomma läckor eller andra fel kan det vara bra att med jämna mellanrum genomföra en besiktning av gasrören.

byta ut gasspis

Plombering av gasledningar

 

När det kommer till gas eller gasol behövs alltid en auktoriserad gasinstallatör om man önskar installation, flytta eller ta bort en gasspis eller annan gasapparat.

Vill man ta bort sin gasspis eller annan gasapparat krävs det att en auktoriserad gasinstallatör plomberar gasledningarna.

installation gasspis

Öppna plomberade gasledningar

 

Det finns de som vill göra tvärtom och öppna upp sina tidigare plomberade gasledningar. Dra in gas för att värma en mysig kamin inomhus eller för att laga mat på spisen. Vi kan komma och undersöka vad som krävs för att öppna upp era gasledningar.

gas spis

Borttagninga av befintligt gassystem

 

Vi på ABC Rör utför alla typer av gasarbeten i Stockholm. Vi tar även bort befintlig gas när nya anläggningar ska installeras. ABC Rör utför borttagning av gasspisar, gasklockor, gaspannor, gasbrännare, gasledningar och proppning.

 

Som certifierade gasinstallatörer med besiktningsbehörighet erbjuder vi en garanti för att din borttagna anläggning följer alla hänvisningar för att vara godkänt utförd. Även om gasanläggningen är ur bruk måste en behörig installatör ta bort systemet.

 

Vi på ABC Rör har den kompetens som krävs. Kontakta oss idag för borttagning av din gasanläggning.

Varför ABC Rör?

 

Vi på ABC Rör förvaltar den kunskap och de färdigheter som krävs för att utföra professionella gasinstallationer i Stockholm. Med många års Erfarenhet i branschen och vår breda expertis uppdaterar vi kontinuerligt vår utrustning för att vi ska kunna säkerställa att leverera det som önskas till dig som kund.

 

Vi utför gas och gasol arbeten i Stockholm till kommunala företag, fastighetsbolag, privatpersoner, restauranger och andra verksamheter som behöver vår expertis. ABC Rör har certifierade och auktoriserade gasinstallatörer i hela Stockholm.

KONTAKTA OSS

 

08 – 92 92 00

Vanliga frågor om gas

I Stockholm finns två typer av gas. Stadsgas (ZST) samt biogas (ZFO). Du får reda på vilken typ av gas du har genom att titta på den faktura du fått från Stockholm Gas AB där förkortningen nämns.

Din gas kommer alltid att fungera även om elen går. Dock har vissa gasspisar en elektrisk anordning för tändning. Använd då en tändsticka eller tändare om du behöver tända din spis eller häll när elen har gått.

Gasol är egentligen luktfritt men för att man ska kunna känna en gasläcka så tillsätts det ett doftämne i gasen. Därför kan man känna lukten av gas även vid låga doser.

  • Använd inte öppen eld i närheten och undvik allt som ger glöd och gnistor.
  • Stäng av huvudkranen till gasen. I hushållet sitter den i närheten av spisen.
  • Använd inga strömbrytare.
  • Vädra.
  • Känner du kraftig gaslukt kontaktar du oss på ABC Rör omgående.

Kontakta oss

 

Önskar ni en offert för någon av våra tjänster eller har ni frågor eller funderingar på hur vi kan hjälpa er? Då är ni välkomna att kontakta oss.

Ring oss: 08 – 92 92 00

 

Maila oss: info@abc-ror.se

gasinstallation

Vi utför arbeten i Stockholmsområdet. Bland annat på följande platser: Danderyd  Täby  Vallentuna  Märsta  Åkersberga