gasinstallation

Gas i Stockholm

Allt om gas i Stockholm

Är du nyfiken på att skaffa gas i Stockholm? Vi på Abc Rör hjälper dig med allt som behövs för att du ska få en snabb och säker installation av gas. Vi både nyinstallerar och byter ut gamla gasinstallationer, och självklart är vi auktoriserade och certifierade för att jobba med allt som har med gas och gasol att göra.

Gas typer man kan använda i Stockholm

När vi pratar om gas i Stockholm finns det idag tre olika typer – naturgas, biogas och stadsgas.

● Naturgas är ett fossilt bränsle, men jämfört med exempelvis kol och olja har naturgas väsentligt mindre utsläpp av koldioxid, tungmetaller och andra rester efter förbränning.

● Biogas inte ett fossilt bränsle utan istället en förnyelsebar energikälla. Biogas tillverkas av nedbrytning av restavfall i syrefria miljöer. Det betyder att den gas som skapas, och koldioxiden som släpps ut när den förbränns, är en del av det naturliga kretsloppet och bidrar inte förbränning av biogas till växthuseffekten.

● Stadsgas i Stockholm är en blandning med 50% naturgas och 50% luft.

Gas i Stockholm sedan 1850

Sedan 1850-talet har man använt gas i Stockholm till exempel för gatubelysning. I början, och fram till runt 1920, använde hushållen gas i Stockholm främst till att driva spisen, men därefter användes gas även för uppvärmning av bostäder och hushållsvatten i varmvattenberedare.

Hur naturvänligt är Naturgas?

Naturgas är ett fossilt bränsle, precis som kol och olja. Det betyder att vid förbränning av naturgas släpps det ut koldioxid. Däremot är utsläppen för naturgas 40% mindre än för kol, och 25% mindre än för olja.

Utsläppen av övriga ämnen, som tungmetaller, sot och svavel, är väsentligt lägre. Detta, plus att naturgas till största delen transporteras via gasledningar och inte med fordon, gör att naturgas är ett naturvänligt alternativ till fossila bränsle och även biobränsle.

Var kan man få gas i Stockholm?

Idag går det att få gas i Stockholm nästan var som helst. Kontakta oss på Abc Rör om du är nyfiken på om du kan installera gas i din fastighet så hjälper vi dig att ta reda på det.

Vem får utföra gasinstallationer?

Om du vill ha gas i Stockholm så bör du kontakta en installatör som är auktoriserad för gasinstallation. En auktoriserad och certifierad gasinstallatör betyder att du kan känna dig trygg med att den som gör installationen har all nödvändig kunskap för att resultatet ska bli säkert.

Abc Rör i Stockholm är certifierade och auktoriserade för att installera gas. Med vår långa erfarenhet kan du känna dig trygg med att jobbet blir gjort säkert och på rätt sätt.

Kort om oss – vi installerar gasspisar, restaurang, industrigas m.m

Vi på Abc Rör i Stockholm är auktoriserade och certifierade för alla åtgärder som har med installation av gas att göra. Vi installerar exempelvis gasspisar åt både privatpersoner, samt restauranger och behöver du byta eller ta bort din gasinstallationer kan vi hjälpa dig med det också.

Vi hjälper till med allt ifrån tillståndsansökan för restauranger till att installera fullständiga gasolsystem. Vi ser till att ni får godkända gasolutrymmen, drar ledningar och anslutningar av nya grillar, spisar och tandooriugnar m.m

Vi utför även besiktningar av gasolanläggningar – allt enligt myndigheternas krav.

Inom industrigas kan vi det mesta, och har lång erfarenhet. Kontakta oss om du behöver hjälp.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.