Illaluktande avlopp

Illaluktande avlopp? Det här kan du göra

Illaluktande avlopp är en olägenhet på grund av lukten, men det är också en indikation på att någonting inte står rätt till med avloppet. Det kan vara någonting enkelt som ett vattenlås som inte fungerar, men det kan också handla om allvarligare fel, till exempel avloppsrör som glidit isär, du har stopp i avloppet eller ett rör som gått sönder och börjat läcka.

 

Här går vi igenom några av de vanligaste orsakerna till illaluktande avlopp och ger dig några goda råd angående hur du bör agera när du drabbas av illaluktande avlopp.

Varför luktar avloppet?

Varför luktar avlopp? Ja, de är avlopp, helt enkelt och vi vet alla vad som spolas ned där.

 

Normalt slipper vi känna lukten eftersom alla öppna avlopp är försedda med vattenlås, men ibland kan exempelvis:

  • Vattnet i vattenlås kan avdunsta, om du inte spolar regelbundet
  • Rör kan spricka eller rosta sönder
  • Rörskarvar kan glida isär

Det här kan du göra

Om du har problem med illaluktande avlopp finns det några enkla saker du kan göra själv

  • Fyll på vatten i alla vattenlås. – Häll i en halvliter vatten i alla tvättställ, hoar och golvbrunnar. Tänk på att det kan finnas golvbrunnar som är dolda av till exempel tvättmaskinen.
  • Kontrollera alla synliga avloppsrör. – Öppna badrumsskåpet och köksskåpet under vasken och se efter att rören är hela och inte spruckit eller glidit isär.
  •  Kontrollera packningar. – Där rören från handfat, diskhoar och liknande går ned i golvet eller in i väggen sitter en packning. När packningen blir gammal kan den börja spricka och bli otät och därför släppa igenom lukt.

När ska man ringa en rörmokare?

Grundproblemet till illaluktande avlopp är att avloppet är öppet på något sätt, så att lukt kan tränga ut ur rören och in i bostaden. Du bör ringa en rörmokare om du har återkommande problem med illaluktande avlopp och inte kan hitta och åtgärda felet på egen hand.

Sammanfattning

ABC-rör är en rörfirma i Sollentuna som arbetar i hela Stockholm med omnejd. Vi kan allt som gäller vatten och avlopp och har rätt kompetens för att hjälpa dig, från installation av handfat och diskmaskin, hela vägen ut till kommunens ledningsnät.

 

Vi kan också hjälpa dig med värmesystemet, oavsett om du har panna, fjärrvärme eller värmepump. Dessutom är vi certifierade på installation, underhåll och borttagning av gasinstallationer.

 

Kontakta oss på ABC-rör när du behöver hjälp med illaluktande avlopp. Vi kan vara snabbt på plats och hjälper dig med alla typer av problem, oavsett om det gäller att rensa vattenlås, byta packningar eller åtgärda problem med rördragningen hemma.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.