Byta duschblandare

Många undrar om man kan byta duschblandare själv?

Om du kan byta duschblandare på egen hand eller inte beror på flera saker. I det enklaste fallen räcker det med att du kan hantera en skiftnyckel och klarar av att stänga av vattnet innan du börjar, men finns några fallgropar och en del detaljer som måste stämma, för att du ska kunna göra jobbet med lyckat resultat.

Vad måste jag tänka på vid byte av duschblandare?

Det första du ska kontrollera vid byte av duschblandare är vilken typ av anslutning du har. Enklast är i allmänhet att mäta avståndet mellan rörens centrumlinjer.

De flesta duschblandare i Sverige har ett centrumavstånd på 160 mm mellan rören (Svensk standard) men det är inte ovanligt med 150 mm (Kallas europeisk eller ibland norsk standard) och det finns även duschblandare med 40 mm röravstånd.

Vilken typ av anslutning som används mellan rören och duschblandaren varierar, men blandare med samma röravstånd har nästan alltid samma typ av anslutning. Det kan dock vara värt att kontrollera.

För blandare och fästen med röravstånden 150 mm och 160 mm finns adaptrar att köpa. Det är alltså möjligt att byta till en blandare med annat röravstånd om du skaffar rätt typ av adapter.

Om du har röravstånd 40 mm och vill byta till något annat blir det lite krångligare och det krävs oftast lite rördragning och installation av ett fäste för din nya blandare. Det är dock ett relativt enkelt jobb som en kompetent rörmokare kan göra på kort tid.

Går det att laga en duschblandare?

Om det går att laga duschblandaren eller inte beror på vad felet är, märket på duschblandaren och även hur gammal den är. Om du har problem med att det droppar vatten och du har en blandare av något känt märke är det oftast enkelt att få tag i reservdelar och lösa problemet.

Har du problem med att termostaten fungerar dåligt kan det vara bättre att köpa nytt. Även om reservdelar finns är det oftast tidsödande och krångligt att utföra arbetet och att köpa nytt blir bättre och billigare.

Vi byter din duschblandare, snabbt och till låg kostnad

När du inte vill chansa och riskera läckande vatten ska du ta hjälp av proffs. Kontakta oss när du vill byta duschblandare så hjälper vi dig med att hitta rätt modell och att genomföra bytet hemma hos dig.

Hur mycket det kostar beror mest på hur påkostad blandare du vill ha. Vi tillhandahåller bra blandare av många kända märken och vågar lova att vi kan hitta något som passar dig.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.