Propplösare avlopp

Propplösare avlopp vad ska man använda?

Stopp i avloppet är någonting som typiskt inträffar vid sämsta möjliga tillfälle och när det händer gäller det att snabbt hitta en lösning.

Beroende på var stoppet finns någonstans ser lösningarna olika ut. I vissa fall kan rören demonteras och proppen tas bort för hand, i andra fall kan det gå att använda propplösare för avlopp, eller utrustning för att rensa rören uppifrån.

Går du bet finns alltid möjligheten att kontakta en rörmokare för professionell hjälp. De flesta proppar går att lösa upp med enkla medel om man vet hur och har rätt utrustning.

Stopp i handfatet? – Rensa vattenlåset

Stopp i handfatet eller vasken är kanske det allra vanligaste fallet av proppar. Här finns det flera snabba och enkla lösningar. Det kan vara lockande att använda propplösare för avlopp, men det är oftast fel metod. Delvis så kan exempelvis Kaustiksoda som är populärt i sammanhanget brinna i vattnet och bilda en fast massa som istället för att lösa proppen gör ditt stopp långt värre. Över tid så kan dina rör dessutom skadas till den grad att de måste bytas ut.

Bäst är att först kontrollera och eventuellt rengöra vattenlåset. Det är enkelt att göra, och även om många tycker att det luktar lite otrevligt så är det den tveklöst snabbaste metoden, om det är där stoppet sitter.

Vattenlås under handfat eller vask kan sättas igen om hår, skräp och fett som ansamlas och med tiden bildar en alltmer ogenomtränglig barriär.

Ställ en hink under vattenlåset och ta på dig diskhandskar innan du börjar. Skruva isär vattenlåset och se till att det är fritt från smuts och proppar. Kontrollera också röret från handfatet eller vasken ned till själva vattenlåset.

Oftast sitter problemet här. I annat fall kan du behöva anlita professionell hjälp.

Stopp i golvbrunnen? – Rensa vattenlåset

Alla moderna golvbrunnar har ett vattenlås som kan lyftas ur för rengöring. Ta bort silen från brunnen och du hittar vattenlåset. Ofta har det ett handtag som du kan lyfta i. Annars är det bara att försöka få tag och dra rakt uppåt.

När du fått ur vattenlåset är det bara att rensa. Spola ur vattenlåset med duschmunstycket eller under kranen och se till att du får bort allt hår, fett och annan smuts som blockerar vattnets väg.

Efter rengöring är vattenlåset enkelt att montera tillbaka och du kan nu förhoppningsvis fortsätta duscha eller bada utan att få problem med översvämning.

Kontakta oss så hjälper vi er

Har du problem med stopp i avloppet som du inte kan bemästra själv? Kontakta oss så är vi snabbt på plats och hjälper dig.

Vi har lång erfarenhet av att lösa problem med avlopp och andra rörinstallationer och kan åtgärda de flesta problem direkt.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.