Stopp i avloppet

Har du stopp i avloppet?

Få saker irriterar som stopp i avloppet. Du står där med vatten som vägrar rinna undan och det finns inget enkelt sätt att lösa problemet, förutom att åtgärda stoppet i avloppet som du inte ens kommer åt, på grund av allt vatten.

Att åtgärda stopp i avloppet blir ofta en krånglig och ganska grisig historia. Vem vet hur många års smuts som ansamlats och till slut fyllt igen rören fullständigt? Det är inte alla gånger lätt att rensa rör som oftast är inbyggda eller nedgrävda heller tyvärr.

Har du stopp i avloppet och behöver akut hjälp?

När du har stopp i avloppet och behöver åtgärda problemet akut finns några enkla saker du kan prova själv, men när ingenting du provar hjälper är vår professionella hjälp aldrig långt borta.

Ring oss på 08-92 92 00 eller skicka e-post och beskriv ditt problem, så hjälper vi dig. Att åtgärda stopp i avloppet kan verka hopplöst, men med rätt kunskap och utrustning är problemet oftast snabbt löst.

Det du själv kan testa

När du har stopp i avloppet finns det några enkla saker du kan testa själv:

● Häll i varmvatten. Metoden funkar ibland om det är stopp i vattenlåset, men ger ofta bara tillfällig lindring
● Ta isär och rengör vattenlåset, om det är ett tvättställ eller en diskho. I vattenlåset ansamlas fett, hår och annat som sköljs ned och med tiden kan det bildas en propp.
● Vid stopp i golvbrunnar finns också ett vattenlås du kan rensa. Peta upp gallret och se efter. På moderna golvbrunnar har vattenlåset ett handtag, så att du enkelt kan lyfta upp det.

Oftast finns ingen quick fix tyvärr

Det finns många snabba fixar för stopp i avloppet. Tyvärr lovar de oftast mer än de kan lova. Att till exempel hälla i avloppsrens (kaustiksoda) och skölja kan hjälpa för stunden, men i allmänhet återkommer problemen snart igen.

Den enda lösning som fungerar på riktigt är i allmänhet att du själv eller en rörmokare plockar isär och manuellt rensar de vattenlås och/eller rör där stoppet finns. Beroende på var proppen finns kan det ibland vara enklare att byta delar av rören, men det beror helt på situationen.

Oavsett var stoppet finns kan en professionell rörmokare hjälpa dig snabbt få ett fungerande avlopp igen.

Mer om oss

Vi är specialister på vvs, rör och avlopp. Vi hjälper dig gärna, inte bara med stopp i avloppet, utan även med nyinstallationer, ändringar och service på befintliga installationer av rör för vatten, värme och avlopp

Ring oss på 08-92 92 00 eller mejla oss och berätta mer om vad du behöver hjälp med när det gäller rör.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.