Toalett läcker efter spolning

Läcker din toalett efter spolning?

Läcker din toalett efter spolning, så att vattnet fortsätter rinna? Det kan verka som ett litet och betydelselöst problem, men utan åtgärd kan även ett litet läckage med tiden bli en stor kostnad.

I de allra flesta fall kan en toalett som läcker efter spolning åtgärdas med enkla medel och till låg kostnad och ju snabbare du åtgärdar problemet desto billigare blir det, totalt sett. Även om spolningsmekanismen består av många delar är det relativt lätt att göra enklare felsökning och reparation på egen hand, om du är någorlunda händig. I annat fall bör du kontakta en rörmokare

Läckande flottör – Byt ut!

Inuti toalettens spoltank finns en flottör som ska flyta upp och stänga inloppsventilen när tanken är full. Om du tar av locket kan du enkelt kontrollera om flottören är tät genom att trycka ned den under vattenytan. Kommer det luftbubblor behöver den bytas.

Om flottören är tät men toaletten ändå läcker efter spolning kan det vara inloppsventilen som inte fungerar. Det kan du enkelt se genom att vatten rinner över kanten till bräddavloppets öppning, högst upp.

Igenkalkade eller trasiga packningar – Byt ut eller rengör

Om flottören fungerar är nästa steg att kontrollera att alla packningar är hela och att ventilsätena inte är igenkalkade.

Börja med att stänga av vattnet till toalettstolen. Kontrollera därefter inloppsventilen och bottenventilen för att se om de har kalkavlagringar eller om packningarna är spruckna.

Nya packningar kan du köpa på byggmarknaden eller i rörbutiken. Du behöver veta märke och gärna typ på din toalettstol och gärna ungefär när den är installerad. Det kan finnas packningar även till äldre stolar om du ringer runt lite.

Kalkavlagringar är lätta att ta bort med ättikslösning på svamp eller trasa. Ibland är det nödvändigt att behandla flera gånger och låta lösningen verka en stund mellan varven.

Kontakta oss så hjälper vi er

Får du ingen rätsida på problemet själv, eller vill du helt enkelt slippa att lägga din tid på att felsöka en toalettstol som läcker efter spolning?

Vi klandrar dig inte. Kontakta oss som ger vi dig rätt hjälp snabbt, till ett bra pris.

När det gäller toalettstolar som läcker efter spolning kan vi ofta lösa problemet relativt fort. Vi har delar i lager till de flesta vanliga toalettstolar och du förhoppningsvis inte vänta på leverans av delar som måste beställas.

Har du en riktigt gammal toalettstol kan det vara värt att byta ut den mot en ny. Det kostar förstås mer, men det sparar du snabbt in genom att en modern toalettstol gör av med mindre vatten.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.