Vilka rotavdrag gäller för rörmokare & vvs arbeten?

För rörmokare och vvs-arbeten gäller samma rotavdrag som annars. Det innebär att halva arbetskostnaden dras av från fakturan och betalas direkt av Skatteverket. En förutsättning är att arbetet uppfyller kraven och att du har utrymme för att göra rotavdraget.

Alla normala rörarbeten i din bostad eller sommarstuga omfattas av rotavdrag om de utförs på plats och gäller rördragning inne i, eller i anslutning till huset. Rotavdraget gäller för alla typer av bostäder du äger själv, alltså både villa och bostadsrätt.

Badrumsrenovering

Badrumsrenovering är ett arbete som typiskt sätt ger möjlighet till rotavdrag, och eftersom en badrumsrenovering ofta kräver mycket arbete finns det stora pengar att spara.

Byte av blandare

Att byta blandare själv kan innebära stora problem om du gör fel, vatten läcker ned på golvet och i bjälklaget m.m. Genom att utnyttja rotavdraget försäkrar du dig om att jobbet blir professionellt utfört och slipper ändå undan med att betala bara halva arbetet.

Renovering eller byte av ledning

Gamla vattenledningar behöver med tiden renoveras eller bytas ut, eftersom de sätts igen eller börjar spricka och läcka.

Det här är ett arbete som de flesta gärna tar in hjälp för att göra. Det är en bra sätt att försäkra sig om ett korrekt utfört jobb som inte leder till vattenläckor och problem senare. Om du utnyttjar rotavdraget blir kostnaden dessutom mycket lägre.

Dragning av nya ledningar

När du behöver dra nya ledningar i huset kan rotavdrag användas så länge det handlar om rör som går inuti huset, eller som är till för att ansluta huset till vatten- och avloppsnät.

Rotavdraget gäller både för underhåll av befintliga hus och för om- och tillbyggnad. Däremot gäller det inte för installationer i din trädgård, till exempel för pool eller bevattningssystem.

Installation av värmepump

När du installerar värmepump i ditt hus ska du alltid be att få rotavdrag. Det ger dig ett mycket lägre pris, eftersom halva arbetskostnaden dras från skatten. Du behöver inte ens ligga ute med pengarna, utan betalar helt enkelt hälften, medan resten betalas direkt av Skatteverket.

Installation av värmepump är ett perfekt tillfälle att utnyttja rotavdraget. Det är ett ofta omfattande arbete som innebär många arbetade timmar.

Glömde vi något? Hör gärna av er.

Saknar du något i vår uppräkning ovan? Nästan alla rörarbeten vi gör i eller i direkt anslutning till din villa, din bostadsrätt eller ditt fritidshus omfattas av rotavdrag.

Hör av dig till oss när du behöver hjälp med rörarbeten i bostaden eller fritidshuset. Vi har lång erfarenhet och åtar oss de flesta typer av jobb, och naturligtvis ordnar vi med rotavdrag på arbetet. Du får arbetet gjort till ett lägre pris, Vi tar hand om all administration.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.