Vad gör en VVS installatör?

Vvs installatör

Som VVS installatör arbetar man som fackman med att hitta lösningar och installera rör och system som ger bra inomhusmiljö och sanitära lösningar som dusch, tvätt och toalett. Arbetet handlar om att kunna värmepumpar, elpannor, solvärme, varmvattenberedare, värmeelement, fläktar och klimatanläggningar.

VVS installatörer kan teknik, gillar service och är lösningsorienterade. De är även med när man bygger hus där de som fackmän är med vid projekteringen och installationen av olika värmelösningar och rör för avlopp och vatten. De ska vara med redan vid ritningsstadiet för att tillsammans med andra hantverkare se till att bygget fortskrider på bästa sätt.

Vad gör VVS installatören?

Projektering, installation och reparation av VVS-anläggningar i hus, lägheter, affärshus, kontorslokaler eller industrimiljöer.

Med VVS-anläggningar menas arbete med värmepumpar, elpannor, varmvattenberedare, värmeelement, ventilation och rör.

Hur är det att jobba som VVS montör?

Som VVS installatör har man många möjligheter till varierande arbetsuppgifter och arbetsplatser. Du kan jobba som anställd på VVS-installatörsföretag, fastighetsbolag, industriföretag eller liknande, men även vara egenföretagare. Bra egenskap är att vara både händig och tekniskt intresserad för att kunna ta självständiga beslut men även gilla att samarbeta i grupp. VVS-installatörer arbetar med installationer vid ny- och ombyggnation, med service och reparationer av rörledningar, ventilation och olika slags värmesystem.

Vad står VVS för?

VVS står för värme, ventilation och sanitet. Med sanitet menas vätskor, gaser och övrigt vattenspill. VVS-montörer arbetar för att du ska få ett fungerade avlopp och vatten att rinna i din bostad eller ser till att värme och ventilation fungerar på bästa sätt.

FAQ

Vad tjänar VVS montörer?

VVS montörer tjänar enligt SCB i genomsitt 35600 kr per månad.

Vad är skillnaden emellan en rörmokare och en VVS installatör

Förr kallades en VVS installatör för rörmokare eller rörläggare men med tiden har uppgiften utvecklats och moderniserats vilket gör att en VVS installatör jobbar med så mycket mer än rörläggningar. Det är ett hantverk som inkluderar mycket ny teknik där man exempelvis ska hantera komplicerade datorstyrningar för värme- och kylanläggningar.

Söker du jobb som VVS installatör i Stockholm?

Att arbeta som VVS-installatör är ett framtidsyrke. Det finns alltid rör och anläggnigar som behöver repareras eller underhållas. Det är ett yrke som erbjuder stor variation och möjligheter. Vill du arbeta som installatör i Stockholm? Just nu söker ABC Rör fler kollegor. Välkommen att ta kontakt med oss!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.